Начин на приготвяне
Почистете карфиола и го сварете в подсолена и подкиселена с оцет вода. Задушете смляното месо заедно с нарязаните магданоз и лук в 2-3 с.л. растително масло.
Добавете доматеното пюре и червен пипер, посолете. Отделете жълтъците от белтъците и ги разбийте поотделно. Белтъците се разбиват на твърд сняг, като към тях се добавят няколко капки оцет и 1 щипка сол.
Смесете внимателно жълтъците и белтъците. Към месото се прибавят млякото, карфиола и яйцата.
Изсипете сместа в намазнена и поръсена с галета тава, загладете и покрийте с малки парчета масло.
Печете в умерено загрята фурна за 20-тина минути. Поднесете ястието топло, като го поръсите с настърган кашкавал.