Селска орехова торта

МарияМария
Новак
301
5
5
04/03/2013
"Обичате ли орехови торти? Тази е истинска класика!"
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции15
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо40 932
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментари8 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте жълтъците със захарта много добре и добавете смлените орехи, конякът, лимоновата кора или ванилия. След това объркайте добре с разбитите на сняг белтъци. Финално объркайте с галетата и брашното.

Сипете сместа в подмазнена и поръсена с галета форма. Сложете да се изпече в умерена фурна. След като блатът изстине, внимателно се разрязва на 2 и се пълни с мармалад или крем по избор. Отгоре също се намазва с мармалад и крем и се украсява с орехи.

Рейтинг

5 11
4 5
3 6
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (8)

Изпрати
мария
мария
09.02.2015 21:41
как може торта на три блата с една с.л.брашно.защо пишете такива глупости.нас за малоумни ли ни мислите.това е пълна излагация
0
1
dvs
dvs
29.01.2014 14:52
щом са 3 блата на снимката значи рецептата е объркана
2
0
СЛАВКА
СЛАВКА
18.07.2013 11:40
ОТ 1с.л. брашно и 30гр. галета как ще се получи блат, който трябва да се раздели на три! Много чудно!?
4
2
dvs
dvs
29.01.2014 14:49
дели се на 2 блата а не на 3-прочети внимателно
0
2