Начин на приготвяне
Бланширайте пиперките за няколко минути в подсолена вряща вода, за да можете да ги обелите по-лесно.
Разрежете ги и ги почистете от дръжките и семената. Наредете няколко от тях в намазана с мас тавичка.
Поръсете ги с малко разтопена мас, добавете отгоре колелца лук, следват пържолки от леко начуканото месо. Посолете и поръсете с червен пипер.
Върху месото сложете отново лук, почистени чушки, пържоли и така, докато свършат продуктите.
Най-отгоре трябва да завършите с чушки. Захлупете тавата с капак и сложете в умерено загрята фурна.
Печете 40 минути вкусния паприкаш, след което махнете капака и поръсете ястието с парчета масло и настъргания кашкавал.
Печете още 10-тина минути. Подходяща гарнитура за паприкаш със свинско е задушеният ориз с масло и чесън.