Пилешки бульон

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
2k
3k
19/02/2010
"Бистър пилешки бульон, който е най-вкусен, когато е приготвен от домашно пиле, но вие си го знаете "
Приготвяне20 мин.
Готвене135 мин.
Общо155 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 650
  • Преглеждания за месеца88
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг4.1 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете едно голямо пиле в тенджера, налейте студена вода да го облее, посолете, прибавете глава лук, разрязана на две и варете 2 - 3 часа, докато месото се отдели от костите. При нужда доливайте по малко вода.

Прецедете бульона и го оставете да изстине. Оберете с лъжица изплувалата на повърхността мазнина.

Загрейте отново, прибавете 2 лъжици ориз и варете още 10 - 15 мин.

Сервирайте, като предварително поставите в чиниите по малко ситно нарязан магданоз. По желание може да го поднесете и с жълтък от яйце.

Месото от пилето използвайте за салата с майонеза или за друго ястие.

Дълбока тенджера с двойно дъно 5л.
Приготвяй си тази рецепта в:
Дълбока тенджера с двойно дъно 5л.
55.45 лв.
Виж ››

Единственото по-хубаво нещо от това да имаш голямо семейство и куп верни приятели, е да приготвяш храна за всички тях. Това вече е възможно с голямата дълбока тенджера с вместимост от цели 5.3 л. Тази тенджера от неръждаема стомана улеснява всяка домакиня и това е безспорен факт.

Рейтинг

5 3
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар