Пилешки бульон

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
2k
4k
Пилешки бульон
19/02/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Сготви135 мин.
Общо155 мин.
"Бистър пилешки бульон, който е най-вкусен, когато е приготвен от домашно пиле, но вие си го знаете"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете едно голямо пиле в тенджера, налейте студена вода да го облее, посолете, прибавете глава лук, разрязана на две и варете 2 - 3 часа, докато месото се отдели от костите. При нужда доливайте по малко вода.

Прецедете бульона и го оставете да изстине. Оберете с лъжица изплувалата на повърхността мазнина.

Загрейте отново, прибавете 2 лъжици ориз и варете още 10 - 15 мин.

Сервирайте, като предварително поставите в чиниите по малко ситно нарязан магданоз. По желание може да го поднесете и с жълтък от яйце.

Месото от пилето използвайте за салата с майонеза или за друго ястие.

Рейтинг

5 3
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: