Най здравословната туршия е най-добре да се прави като слага само сол и туршията да се претака по 2 пъти на ден.Аз я правя така:Слагам всичко каквото обикновено се слага в една туршия в пласмасова бутилка от 3, 5, или 7 литра. Отрязвам я отгоре предварително .В 10 литра вода се разтопяват 250г сол.Още на третия ден вече може да се яде, като всеки ден става все по-хубава.Отначало е като почти прясна салата , ама пък е полезна.Така правя и киселото зеле за зимата.Не е трайна ама тя като се изяде и може да си направите нова.
22.03.2013 14:58
2
3
Савова
Това количество зеленчуци е за 3-4 бр. трилитрови буркана. Даденото киличество сол и оцет е за трилитров буркан; захарта е колкото солта, т.е. 3 суп.л.за буркан. Това, което ме притеснява е аспирина, аз слагам по три на такъв буркан, а най - хубаво е без него, но тогава трябва да се претаква по-често.
17.11.2010 09:40
3
3
дида
Не е полезен аспиринът, особено за малки деца. Избягвайте го.
16.10.2010 20:23
3
2
drosi
Вероятно трилитров буркан.
16.10.2010 15:31
2
1
Емилия Хрушикова от Братислава
Моля Ви, живея в Братислава дълги години, правя си трушия още по стар обичай. Съседите ми свикнаха през зимата да ми я опитват и разбира се да я хвалят. Все търся нови рецепти, нарп. тази ме заинтригува, но наистина в какъв буркан може да се сложи тази туршия и всеки ден да го обръщаме ?
Тази рецепта коментираха
Подобни рецепти
Последно коментирани от категорията