Тази рецепта коментираха

Анонимен
Вито
Вито
Съгласен съм отчасти с предния коментар:
1. Калмарите ако ги вариш повече от 5-6 минути в кипяща вода стават жилави като каиш. Дори и котката след това няма да ги яде!
2. Не е вярно че всички мекотели колкото повече ги вариш, стават по жилави. Не мога да се съглася че рапаните или мидите например ще ги вариш 1 час и ще станат жилави.
3. Не се панират сурови !!! Подваряват се за 5-6 мин. ако са едри се нарязват на шайби панират се (с паста Патафри или нормална единична панировка) или се темпурират (много важно е темпурата да е с ледена вода)и се пържат до златисто.
4. Сурови се приготвят само бейби калмарите ЦЕЛИ, независимо дали ще бъдат пържени или приготвени на скара.
21.11.2013 18:34
1
цеци
цеци
Ха,ха, пълна измишльотина, мекотелите колкото повече ги вариш, толкова по-жилави стават. Калмарите просто се почистват от сламката, нарязват се и се панират по избор. Сурови и се пържат до златисто.
28.10.2011 02:47
5
2