Аз не виждам в продуктите да е споменато брашно.колко да сложа?
31.03.2014 17:56
Валери
Свински крачета и турска рецепта май не се връзват, а?
Аз пък слагам при шкембето, докато се вари, една глава лук, разцепена до някъде на 4 части, която после изхвърлям, а също така и голям телешки (свински) кокал с мозъка.
19.09.2013 15:26
9
нанси
ние също приготвяме шкембе чорба като Иван Иванов ,такива яйца и разни крака ..това е турска рецепта
12.04.2013 16:37
4
1
Иван Иванов
Здравеейте, ако се сложи краченца, лук и др. си отива към пача, вкусно е, но за шкембе чорбата си има правила.
1-сварява се шкембето докато се изпари почти водата.
2-прецежда се и се нарязва.
3-сварява се млякото и се остава да изстине до хладко и се прибавя към бульона, заедно с шкембето.
3-олио и масло се запържват в тигана и се отделят от топлия котлон, като се добавя червения пипер/запържва се във въздуха
4-мазнината с червения пипер се сипва към вече ДОБРЕ ОХЛАДЕНИЯ бульон/бульон, мляко и шкембе/ за да не почернее млякото.
5-чесъна и оцета е добре да се разредят с малко водичка за да не се пресича млякото, ако е вряло.
ДА ВИ Е СЛАДКО.
03.07.2011 16:30
21
3
лъчезар
Като не можеш да правиш шкембе чорба, питай. Слагаш няколко вида шкембе. Едно дава аромат, друго тлъстинка и така нататък. Мляко вода 1:1. И сега истинската подправка, настъргани моркови и лук се пържат в олио, след което се прецежда олиото, то е подправката. Истинското и вкусно шкембе е жълто, а не червено, без яица и други щуротии. Опитай и ще си поговорим. Не забравяй оцет, чесън и сол.
Аз пък слагам при шкембето, докато се вари, една глава лук, разцепена до някъде на 4 части, която после изхвърлям, а също така и голям телешки (свински) кокал с мозъка.
1-сварява се шкембето докато се изпари почти водата.
2-прецежда се и се нарязва.
3-сварява се млякото и се остава да изстине до хладко и се прибавя към бульона, заедно с шкембето.
3-олио и масло се запържват в тигана и се отделят от топлия котлон, като се добавя червения пипер/запържва се във въздуха
4-мазнината с червения пипер се сипва към вече ДОБРЕ ОХЛАДЕНИЯ бульон/бульон, мляко и шкембе/ за да не почернее млякото.
5-чесъна и оцета е добре да се разредят с малко водичка за да не се пресича млякото, ако е вряло.
ДА ВИ Е СЛАДКО.