Пълнени патладжани на фурна

23/05/2011
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваНовак / Автор
"Веднага забравяме за диетата, щом стане дума за пълнени патладжани на фурна!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо38 376
  • Преглеждания за месеца4410
  • Преглеждания за седмицата26
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте патладжаните, отрежете дръжките им и ги разполовете. Издълбайте вътрешността им и получените лодки посолете и оставете под наклон за 20 минути, за да се отцедят от горчивината.

Издълбаната плънка сложете да се запържи в олиото заедно с накълцания лук и настъргания морков. Щом омекнат прибавете счуканите орехи, накълцаната на ситно шунка, сол, черен пипер и ситно нарязан магданоз.

С тази плънка напълнете отцедените патладжани. Подредете ги в намазнена тава и ги сложете да се запекат на умерена, предварително загрята фурна за 15-20 минути.

През това време запържете в съд на котлона брашното с маслото и го разредете с прясното мляко. Овкусете с подправки по избор. Щом сосът заври го махнете от котлона и го оставете да се охлади.

Щом поизстине, го застройте с 2 добре разбити яйца и залейте патладжаните с получения сос. Оставете да се доопекат до апетитен загар.подобни рецепти тук
5 9
4 5
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Росислава Димова
Росислава Димова
01.07.2013 18:12
Рецептата е прекрасна.Аз лично я изпълних без застройката,но предполагам,че с нея ще е още по-хубава!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв