Бакла с агнешко месо

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
321198325
Бакла с агнешко месо1 / 2
28/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 800 г
  • бакла - 700 г
  • мазнина - 6 с.л.
  • лук - 3 стръка (пресен)
  • чесън - 3 скилидки
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 1 с.л. (препечено)
  • магданоз
  • копър
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Осолявате баклата и след това я попарвате. Задушавате в мазнината нарязаното на дребно месо заедно със ситно нарязан лук и баклата.

Когато баклата омекне, поръсвате с червен пипер и сипвате 1 ч.ч. топла вода. Оставяте ястието да ври на тих огън. Когато баклата е напълно сварена, слагате вътре препеченото брашно и посолявате.

Поръсвате със ситно нарязан копър и магданоз. Добавяте счукан чесън и сервирате ястието студено заедно с кисело мляко.

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: