Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Зрял фасул яхния със смлени корени за супа

Зрял фасул яхния със смлени корени за супа

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447893361
Зрял фасул яхния със смлени корени за супа1 / 2
01/10/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • фасул - 500 г
  • домати - 3 с.л.
  • корени за супа - 1 връзка
  • лук - 1 глава
  • растително масло - 4 с.л.
  • сол
  • червен пипер
  • джоджен
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснатият от вечерта зрял фасул се вари до омекване в 6 ч.ч. студена вода и две супени лъжици растително масло.

В останалото растително масло се задушават смлените корени за супа и лук, прибавят се доматите или доматеното пюре и червеният пипер.

Заливат се с 3-4 супени лъжици от бульона на фасула и се задушават 20 мин.

Прибавят се към сварения фасул.

Ястието се посолява със сол на вкус и се оставя да къкри на тих огън до поднасянето му.

При сервирането се наръсва с джоджен или магданоз. Отделно се поднася салата от печени пиперки или туршия.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: