Киноа с нахут на фурна

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
591
1k
22
2k
26/01/2013
"Специален поздрав за почитателите на здравословното хранене и всички, които обичат суперхрани "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 684
  • Преглеждания за месеца75
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете нахута от предната вечер във вода. По желание обелете люспите на следващия ден, сварете го и го отцедете.

Нарежете лука и застържете морковите. Загрейте мазнина и ги запържете.

Запечете киноата на сух тиган и я кипнете с вода 1:3, но без да я варите.

Смесете киноата с водата, запръжката и нахута в тава. Овкусете със сол, черен пипер, малко къри и сложете да се пече, докато киноата попие цялата течност.

По желание поднесете с малко скълцан пресен кориандър или магданоз.

Рейтинг

5 4
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
17.03.2018 20:36
Ммм..вкусно! Хубаво би било да се сложат и повечко подправки! Мерси!
0
0