Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Агнешка супа с гъби и кисели краставички

Агнешка супа с гъби и кисели краставички

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Агнешка супа с гъби и кисели краставички2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3-4

Необходими продукти

  • агнешко месо - 250 гр.
  • кисели краставички - 80 гр.
  • гъби - 80 гр.
  • червено цвекло - 80 гр.
  • лук - 1 глава
  • сметана - 3 с.л.
  • масло - 40 гр.
  • чубрица
  • брашно - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото месо се сварява, изважда се, обезкостява се и се нарязва.

Лукът, нарязан на ситно, се задушава в част от маслото.

Цвеклото се обелва и се настъргва на ситно ренде, след което се прибавя към лука.

Гъбите се нарязват на ивички и също се поставят да се задушават в общата смес.

Месото се връща в горещия бульон, слагат се смлените кисели краставички и задушената зеленчукова смес.

Супата се застройва с разбитото със сметана брашно и се подправя с останалото масло и чубрица.

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка: