Яйчен крем с кисело мляко

01/05/2009
Асена
отАсенаНовак
"Всяко хранене трябва да завършва с десерт, за предпочитане е той да е яйчен крем с кисело мляко!"
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене10 мин.
  • Общо25 мин.
  • Порции4 бр.
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо19 872
  • Преглеждания за месеца84
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходящ съд се поставя 150 мл вода да заври. Прибавят се захарта, конфитюрът и предварително накиснатият в хладка вода и разтворен на водна баня желатин.

Жълтъците се разбиват добре и се прибавят на тънка струя при постоянно бъркане към врящата вода. Сместа се сгъстява в размитото в студена вода нишесте.

Към полусгъстената смес се изсипва конякът, разбърква се и се отстранява от огъня. Оставя се да се охлади, след което се смесва с кисело мляко и се разбърква с телена разбивачка.

Готовият крем се разпределя в десертни чаши. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 4
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар