Яйчен крем с кисело мляко

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
2k
3k
01/05/2009
"Всяко хранене трябва да завършва с десерт, за предпочитане е той да е яйчен крем с кисело мляко!"
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции4 бр.
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо22 357
  • Преглеждания за месеца62
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходящ съд се поставя 150 мл вода да заври. Прибавят се захарта, конфитюрът и предварително накиснатият в хладка вода и разтворен на водна баня желатин.

Жълтъците се разбиват добре и се прибавят на тънка струя при постоянно бъркане към врящата вода. Сместа се сгъстява в размитото в студена вода нишесте.

Към полусгъстената смес се изсипва конякът, разбърква се и се отстранява от огъня. Оставя се да се охлади, след което се смесва с кисело мляко и се разбърква с телена разбивачка.

Готовият крем се разпределя в десертни чаши.

Електрически пасатор с 2 скорости - ръчен - AVEC - 200 W
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Електрически пасатор с 2 скорости - ръчен - AVEC - 200 W
32.50 лв.
Виж ››

С елегантен дизайн и голяма мощност - пасатор, с чиято помощ приготвянето на пюрета и крем супи ще се превърне в приятно занимание :)

Рейтинг

5 4
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар