Никулденски пържен шаран

ЕфросияЕфросия
Джедай
468
561
10
1k
05/12/2012
"Заложете на разнообразието, вместо пълнен пригответе Никулденски пържен шаран, виното е от нас "
Приготвяне10 мин.
Готвене45 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 617
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3.7 от 5

Необходими Съставки

  • шаран - 1.5 кг
  • брашно - към 180 г
  • олио - 150 мл
  • орехи - 15 броя
  • сол
  • черен пипер
  • оцет - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената, измита и посолена риба се изпържва в сгорещена мазнина. В останалата мазнина се запържва леко брашното и при непрекъснато разбиване се разрежда с малко топла вода.

Към кашата след отстраняването от котлона се добавят счуканите орехи, счуканият чесън, сол и малко оцет на вкус.

С така приготвената каша се залива рибата и се поднася.

Рейтинг

5 1
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар