Ezine.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Никулденски пържен шаран

Никулденски пържен шаран

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k11
Никулденски пържен шаран2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Заложете на разнообразието, вместо пълнен пригответе Никулденски пържен шаран, виното е от нас"

Необходими продукти

  • шаран - 1.5 кг
  • брашно - към 180 г
  • олио - 150 мл
  • орехи - 15 броя
  • сол
  • черен пипер
  • оцет - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената, измита и посолена риба се изпържва в сгорещена мазнина. В останалата мазнина се запържва леко брашното и при непрекъснато разбиване се разрежда с малко топла вода.

Към кашата след отстраняването от котлона се добавят счуканите орехи, счуканият чесън, сол и малко оцет на вкус.

С така приготвената каша се залива рибата и се поднася.

Рейтинг

4
52
40
32
20
10
Дай твоята оценка: