Финландска лятна супа

27/11/2012
Симова
отСимоваНовак
  • Приготвяне10 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо40 мин.
  • Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 435
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • вода - 2 и 1/2 ч.ч.
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • мляко - 2 и 1/2 ч.ч.
  • грах - 1 пакет замразен
  • карфиол - 1/2 глава
  • моркови - 1 среден, на кубчета
  • картофи - 5 броя, малки, обелени, нарязани на едро
  • яйца - 1 жълтък
  • масло - 2 с.л.
  • магданоз - 1 с.л. пресен, нарязан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете в подходящ съд водата, солта и захарта и ги оставете да заврат.

След това добавете млякото, граха, карфиола, морковите и картофите.

Котлонът се намаля и супата се оставя да къкри 10-15 минути - докато зеленчуците омекнат напълно..

Разбийте жълтъка и добавете 3 с.л. от супата, като непрекъснато разбивате. Застройте супата и добавете с подправки на вкус.

Преди сервиране прибавете маслото и нарязания магданоз. Във финландия тази супа е известна като Kesakeitto.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар