Виетнамски чай

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
591
1k
22
2k
27/11/2012
"Приготвянето на този чай е истинско изкуство, а знаете ни какви сме ценители "
Приготвяне5 мин.
Готвене10 мин.
Общо15 мин.
Порции2-3 чаши
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 271
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • чай - 500 мл сварен силен
  • захар - на вкус
  • лед - 4 - 5 кубчета
  • плодове - 200 г ананас, портокал, праскови или кайсии
  • ром - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварения от листа чай се охлажда леко и се подслажда със захарта на вкус.

Разсипете чая в стъклени чаши с няколко парченца лед.

Нарежете плодовете на кубчета и ги полейте с рома. Оставете да престоят така за 10 минути.

Разпределете по равно плодовете във всяка чашка чая.

По желание може да добавите към виетнамския чай и малко сметана.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар