Сърчица с гъби

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
1k
335
292
26/09/2012
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 073
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • тесто - многолистно 500 гр.
  • масло - 25 гр.
  • чесън - 1 глава
  • гъби - печурки 200 гр.
  • сметана - 4 с. л.
  • яйца - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • салата - 2 листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Леко разточете тестото на мека повърхност. С помощта на шаблон изрежете сърца. Сложете ги върху намазана с маргарин тавичка.

В центъра на всяко сърце сложете по-малък шаблон. Изрежете по контура. Не махайте получената сърцевина.

Намажете сърцата с разбитото яйце и изпечете в предварително загрята фурна за 10-15 мин.

Нарежете гъбите на половинки или четвъртинки (зависи от големината им).

В тенджера разтопете маслото, прибавете счуканият чесън, гъбите и задушете на умерен огън за 5 мин.

Снемете от огъня, прибавете сметаната и подправете със сол и черен пипер.

От изпечените сърца внимателно извадете средата. Напълнете получените дупчици с гъбената смес.

Сервирайте сърцата украсени с листа салата.

Рейтинг

5 4
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар