Крем Брюле с уиски

ШоколадкаШоколадкаНовак
07/07/2012
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции6-8 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 234
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • яйца - 9 бр.
  • захар - 3/4 ч. ч.
  • уиски - 3 с. л.
  • ванилова есенция - 1 ч. л.
  • сметана - 2 1/ 2 ч. ч.
  • захар - кафява
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сметаната се слага на огъня и се оставя да заври.

В купа се разбъркват жълтъците, захарта, ванилията и уискито. При постоянно бъркане сметаната бавно се прибавя към яйчената смес.

Сместа се прецежда през фина цедка за да се отделят всякакви останали бучици и отново се разбърква.

Сместа се разпределя в огнеупорни формички, които се слагат в тава, в която се сипва топла вода, така че водата да стига до половината на формичките.

Слага се за 30 минути в предварително загрята до 170 С фурна или докато кремът се стегне и в центъра.

След като са готови се оставят да изстинат на стайна температура и се държат в хладилник поне за 6 часа.

Преди сервиране, формичките се изваждат от хладилника и кремовете се поръсват с кафява захар.

Рейтинг

5 6
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар