Начин на приготвяне
Измийте и почистете зеленчуците. Изтърбушете камбите и ги нарежете на четвъртинки. Морковите и целината нарежете на парчета и обелете чесъна.
Кипнете съставките за маринатата. Пускайте във врящата саламура по една шепа от камбите и щом отново кипне, ги вадете с решетъчна лъжица. Попарете така всички камби, а след тях морковите и целината.
Вече изстиналите мариновани зеленчуци започнете да редите в буркани, като добавяте и скилидки чесън. Долейте в бурканите изстиналата саламура, която трябва да е 2 пръста над зарзавата. По желание към туршията може да се добавят 1-2 глави карфиол.
Притиснете с изварен камък. Долейте отгоре малко олио. След 4-5 дни претакайте туршията 3-4 пъти през 2-3 дни, след което я затворете и я съхранявайте на хладно място. Тази туршия от с червени камби е трайна и изключително вкусна.