Мусака Витамина

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
29544361k
Мусака Витамина
07/12/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • картофи - 300 г
  • спанак - 200 г
  • ориз - 100 г
  • моркови - 100 г
  • лук - 300 г
  • олио - 150 мл
  • кашкавал - 50 г
  • домати - 400 г
  • яйца - 2 и 1/2 бр.
  • прясно мляко - 250 мл
  • брашно - 50 г
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелените и измити картофи нарежете на тънки овални филийки и ги запържете до полуготовност в загрято олио.

Нарежете дребно спанака, а ориза сварете в подсолена кипната вода с малко мазнина.

Настържете морковите на ренде и ги запържете заедно със скълцания лук до омекване.

Нарежете доматите на филийки и с една част от тях покрийте дъното на подмазнена тава, в която ще приготвите мусаката.

Отгоре разпределете 1/2 от картофите, след това 1/2 от ориза, следват морковите и лука, след това спанакът и магданозът. Продължете с останалия ориз и завършете в другата част картофи и още филии домати за завършек.

Разбийте половината от яйцата с част от прясното мляко и малко сол /при нужда добавете малко вода/. Залейте мусаката и сложете да се пече до апетитен загар.

Направете Бешамел по стандартния начин от мазнина, запържено в нея брашно, разредени с разбитите останали яйца и мляко.

Извадете мусаката, залейте с Бешамела и поръсете настърган кашкавал. Върнете в печката да се запече до зачервяване.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: