Ястие в гювече

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
412
300
22/12/2012
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9 386
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кускусът и морковът, нарязан на кубчета се сваряват в подсолена вода с няколко капки олио и се отцеждат.

Шунката, кашкавалът, сиренето, гъбите и доматите се режат на кубчета. Гъбите се запържват в масло.

Всички продукти се смесват с 1 сурово яйце, сол, магданоз, черен пипер и маслото от гъбите. Сместа се разпределя в 6 гювечета.

Запичат се във фурна. Когато са готови се чуква по 1 яйце на всяка купичка и се запича до забулване на яйцето.

Керамична касерола с дръжки 16см-12%
Приготвяй си тази рецепта в:
Керамична касерола с дръжки 16см
5.00 лв.
4.40 лв.
Виж ››

Красива, качествена и удобна, керамичната касерола ще ви помогне да се насладите на традиционните ястия, които обичате. Подходяща е за готвене на по-малко количество храна. Касеролата може да се ползва както за печене, така и за съхранение на гозбата в хладилник.

Рейтинг

5 5
4 4
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Васко
Васко
03.07.2013 15:58
Любопитно ми е колко броя кубчета ще станат от 25 грама шунка???
0
0