Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Задушено свинско»Задушено свинско с гъби в гювеч

Задушено свинско с гъби в гювеч

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Задушено свинско с гъби в гювеч2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
175 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • свинско месо - 1 кг бонфиле
  • лук - 5 глави
  • червени чушки - 1 бр.
  • вино - 1 ч.ч.
  • свинско месо - пушени гърди 250 г
  • гъби - 500 г
  • масло - 100 г
  • кашкавал - 250 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на малки кубчета и се запържва до зачервяване в маслото.

Нарязват се лукът, чушката, пушените гърди и гъбите и се слагат в глинено гърне. Изсипва се виното, посолява се със сол и черен пипер.

Запечатва се с тесто и се пече 2 часа на тих огън. Отваря се и се наръсва с настъргания кашкавал, печем задушеното свинско с гъби и гювеч още 5 - 10 мин.

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: