Гювече по унгарски

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
1k
378
297
13/01/2020
"Гювечетата са ни слабост, затова опитваме всички рецепти, а тази ни грабна веднага !"
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 962
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото месо се нарязва на кубчета около 2 см. Запържва се в нагорещен тиган, докато изчезне розовият цвят на месото.

Месото се изсипва в голямо гювече, отгоре се поставя лукът, нарязан на филийки. Добавят се чушките нарязани на едро.

Доматеното пюре се размива с водата, прибавят се щипка захар и оцет.

Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 40 минути, като от време на време се разбърква така приготвеното гювече по унгарски.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Ваня
Ваня
20.11.2013 19:20
Глинени съдове не се слагат в загрята фурна
0
0
Конкретна
Конкретна
23.09.2013 13:13
Телешкото изисква много повече подправки от сол и оцет.
0
0
Анет
Анет
23.09.2013 13:10
Глупости, гювече да се бърка от време на време...
0
0