Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Пастет»Рулца от палачинки с гъбен пастет

Рулца от палачинки с гъбен пастет

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k11
Рулца от палачинки с гъбен пастет2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2-4

Необходими продукти

  • за палачинките
  • яйца - 3 броя
  • брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 и 1/2 ч.ч.
  • сода - 1 щипка
  • сол - 1 щипка
  • захар - 1 щипка
  • олио - 1 - 2 с.л.
  • за гъбения пастет
  • гъби - 300 г
  • масло - 2 с.л.
  • сметана - 1 малка кофичка заквасена
  • сол
  • бял пипер
  • индийско орехче - 1 к.л.
  • копър - няколко стръка
  • горчица - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти за палачинковото тесто се разбиват заедно с 2-те с.л. олио. Палачинките се изпичат по стандартния начин в леко намазнен тефлонов тиган.

За гъбения пастет запържете ситно нарязаните почистени гъби в загрятото масло, докато напълно омекнат. Овкусете ги с всички подправки и добавете към тях сметаната и горчицата. Пасирайте сместа до получаване на гладък пастет.

Всяка палачинка се маже с пастета, навива се на руло и се реже на малки рулца. В чиния се слагат рулца от 1 палачинка и се поднасят.

Рейтинг

4.7
55
42
30
20
10
Дай твоята оценка: