Начин на приготвяне
Пресейте брашното и направете кладенче в него. Сипете солта и хладка вода, замесете гладко и еластично тесто.
Покрийте го с кърпа и оставете да си почине. Междувременно сварете картофите и ги настържете на едро ренде.
Прибавете натрошеното сирене, яйцата, ситно нарязания джоджен. Посолете сместа и разбъркайте до получаване на гладка смес. От тестото разточете 2 кори.
Първата сложете в намазнения сач, отгоре сипете плънката и покрийте с втората разточена кора. Прегънете краищата на корите навътре.
След като клинът се изпечете от долната страна внимателно го приплъзнете в голяма чиния и го обърнете в сача, за да се запече и горната страна.
След като е готов го намажете с масло и покрийте с кърпа, за да се задуши.