Начин на приготвяне
Измийте камбите, подсушете ги и ги изтърбушете. Морковите почистете и нарежете на кръгчета или пръчици. Накъсайте карфиола на малки цветчета и почистете бамята и зеления фасул.
Сварете маринатата от оцета, водата, олиото, солта, захарта, няколко дафинови листа и зърна черен пипер. Пускайте по няколко камби във врящата марината и като заври течността отново силно ги изваждайте.
След камбите попарете останалите зеленчуци. Напълнете камбите с равни количества от фасула, бамята, морковите и карфиола. Подреждайте камбите в големи буркани с отвора нагоре.
Долейте в бурканите вече охладената марината. Затворете с капачки и стерилизирайте за 10 минути за по-голяма трайност. Съхранявайте туршията от камби с пъстра плънка на тъмно и хладно място.