Туршия от камби с пъстра плънка

Дебелата БертаДебелата Берта
Джедай
126
146
22/08/2012
Приготвяне120 мин.
Готвене60 мин.
Общо180 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо15 242
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • камби - 5 кг
  • моркови - 500 г
  • бамя - 500 г
  • зелен фасул - 500 г
  • карфиол - 2 броя, средни глави
  • за маринатата
  • оцет - 2 л
  • вода - 1 л
  • олио - 1 и 1/2 ч.ч.
  • сол - 3 к.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • дафинов лист - 5 броя
  • черен пипер - 1 пакетче зрънца
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте камбите, подсушете ги и ги изтърбушете. Морковите почистете и нарежете на кръгчета или пръчици. Накъсайте карфиола на малки цветчета и почистете бамята и зеления фасул.

Сварете маринатата от оцета, водата, олиото, солта, захарта, няколко дафинови листа и зърна черен пипер. Пускайте по няколко камби във врящата марината и като заври течността отново силно ги изваждайте.

След камбите попарете останалите зеленчуци. Напълнете камбите с равни количества от фасула, бамята, морковите и карфиола. Подреждайте камбите в големи буркани с отвора нагоре.

Долейте в бурканите вече охладената марината. Затворете с капачки и стерилизирайте за 10 минути за по-голяма трайност. Съхранявайте туршията от камби с пъстра плънка на тъмно и хладно място.

Рейтинг

5 4
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар