Начин на приготвяне
Карфиолът се измива и се разделя на малки розички. Морковите се белят и се измиват. Камбите се измиват и почистват от семките, а зелените домати и корнишоните само се измиват. Зелето се измива.
След като сме измили и подготвили всички зеленчуци, ги редим в предварително измити и подсушени буркани. Камбите ги слагаме нарязани. Корнишоните, морковите и зелените домати се слагат цели, а зелето се реже на голямо продълговато парче и се слага в бурканите.
Необходими са ви около 6-7 буркани с вместимост 700 мл или 3 с по-голяма вместимост. Аз използвах 2 буркана с вместимост 1.200 л и 1 по-малък. Подредете зеленчуците в бурканите, които сте избрали, като най-отдолу слагате от главата на целината, която сте измили и обелили, стръковете целина ги запазете за отгоре.
В дълбока тенджера сипете 1, 750 л студена вода, като в нея сложете 300 мл оцет, 150 г захар и изсипвате пакетчето с Пикант фикс на Др. Йоткер. Сложете тенджерата на котлона и разбъркайте. Когато заври водата, започнете да бъркате постоянно в продължение на 3-4 минути.
Така приготвената смес се изсипва в бурканите върху зеленчуците, докато е още гореща и бурканите се затварят с подходящи капачки. Оставете бурканите обърнати за 10 минути.
Не е необходимо да стерилизирате бурканите. След като изстинат бурканите, се държат на хладно място. Да ви е сладко!