Гюзлеми по капански

Росица СтояноваРосица СтояноваДарт Вейдър16714265
28/10/2017
"Гюзлеми, каквито не сте опитвали досега "
Приготвяне45 мин.
Готвене30 мин.
Общо75 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 749
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и оформете кладенче в него. Вътре сипете солта, яйцата, млякото, оцета, водата и олиото. Замесете еластично гладко тесто и го оставете да се почине за около 30 минути.

След това го разделете на 10 топки и от всяка една разточете кора.

Ръсете всяка кора с приготвената плънка, след което сгъвайте корите на плик.

Печете върху сгорещен и намазан с мас сач. По желание поднесете гюзлемите полети с горещо прясно мляко.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар