Селски гюзлеми

Росица СтояноваРосица СтояноваНовак8715814179
18/10/2017
"От селското по-вкусно няма, ето и доказателството "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо31 624
  • Преглеждания за месеца2669
  • Преглеждания за седмицата57
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • брашно - 2 ч.ч.
  • оцет - 5 - 6 капки
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.л.
  • мас - 1 ч.ч. + още за намазване на сача
  • сирене - настрошено
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното в тава, направете кладенче и сипете в него яйцата, солта, оцета, захарта и разтопената мас.

Замесете тесто, което е сравнително твърдо и го оставете да си почине около 30-тина минути.

Късайте топки от тестото и ги разточвайте на правоъгълници, поръсвайте ги с натрошено сирене.

Сгъвайте правоъгълниците на плик и ги оставяйте настрани, за да може да направите така всички топки.

Върнете се отново към първия плик и го разточете. Разточете така и останалите.

Загрейте сача. Слагайте в него мас и когато мазнината започне да цвърчи, сложете да печете гюзлемите до по покафеняване и от двете страни.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар