Телешко фрикасе

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k32
Телешко фрикасе2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • телешко месо - 1 кг
  • вода - 3 - 4 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 брой
  • целина - 1 резен глава
  • магданоз - 1 корен
  • сол
  • черен пипер - зърна
  • бахар - 2 зърна
  • за фрикасето
  • брашно - 3 с.л.
  • масло - 3 с.л.
  • яйца - 2 - 3 броя
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитото и подсушено телешко месо нарежете на късчета. Сложете го да се вари в достатъчно вода заедно с разполовените зеленчуци и подправките за супа. Свареното месо посолете и след няколко минути го извадете с решетъчна лъжица в чиния.

Запържете брашното в сгорещеното масло и разредете запръжката с прецедения бульон, като бъркате интензивно. След като сосът поври 10 минути, го свалете от котлона.

Застройте с разбитите яйца с киселото мляко и добавете малко сол на вкус. Полейте телешкото с белия сос. Поднесете телешкото фрикасе с малко скълцан магданоз.

Ако рецептата ти харесва, опитай и нашето бьоф строганов, телешкото особуко или класическото фрикасе с пилешко.

Рейтинг

3
51
41
30
23
10
Дай твоята оценка: