Ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Фрикасе»Фрикасе от аспержи

Фрикасе от аспержи

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447893359
Фрикасе от аспержи1 / 2
25/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • аспержи - 350 - 400 г
  • лимони - 1 /2
  • масло - 30 г
  • прясно мляко - 1 ч.ч.(или сметана)
  • брашно - 1 с.л.
  • коняк - 1 ч.ч.
  • черен пипер
  • копър
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Аспержите се почистват и обелват, връзват се на снопче, слагат се в съд със студена вода и бавно се кипват.

След около 20 мин се прибавят няколко капки лимонов сок (оцет) и сол. Варят се до омекване.

Отрязват се главите (около 3 см), а останалата част се нарязва на кръгчета, които се слагат в средата на чинията за поднасяне.

Върху тях се подреждат главичките.

Приготвя се съвсем светъл сос бешамел от маслото, брашното, млякото (или сметаната), който се подправя на вкус със сока от лимона, черен пипер, копър, сол и ако е необходимо, се разрежда с бульона, в който са сварени аспержите.

С този сос се заливат приготвените аспержи.

Преди поднасянето се наръсват с коняк.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: