Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Задушено пиле»Пилешко филе с гъби и топено сирене

Пилешко филе с гъби и топено сирене

Fat BertaFat Berta
Джедай
35573750
Пилешко филе с гъби и топено сирене2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2-3

Необходими продукти

  • гъби - 350 г
  • пилешко месо - около 600 г изпечено
  • топено сирене - 200 г
  • масло - 4 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • кимион
  • майорана - на вкус
  • кашкавал - настъган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените и нарязани гъби задушете в малко масло. Добавя се начуканото и овкусено пилешко месо и се поръсва и с майорана и малко счукан кимион.

Ястието се оставя да се задуши не умерен огън за няколко минути. Накрая добавете и разбъркайте с топеното сирене. Долейте малко водичка и след 6 минути снемете от котлона.

Поднесете пилешки хапки с гъби и топено сирене с малко настъган кашкавал.

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка: