Ezine.bg»Рецепти»Сосове»Дипове»Дип от патладжани и фасул

Дип от патладжани и фасул

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k2k
Дип от патладжани и фасул1 / 2
05/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"И чипсът, и краставичките са двойно по-вкусни, когато ги поднесете с дип от патладжани и фасул"

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 бр.
  • мед - 2 с.л.
  • боб - 400 г от консерва
  • горчица - 1 с.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 2 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпечете патладжана, обелете и го нарежете на парчета. Пасирайте го заедно с фасула, чесъна, меда, горчицата и соевия сос.

Смелете до получаването на гладък сос и овкусете със сол, зехтин и лимонов сок. Разбъркайте много добре.

Сосът е изключително подходящ за чипс и различни видове зеленчуци.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: