Начин на приготвяне
Омесете каймата с подправките, намокрения и отцеден хляб, яйцето, настърганите на фино ренде морков и лук. Добре омесете и оставете за няколко часа в хладилника да се овкусява.
Загрейте мазнина в тенджера и запържете скълцания ситно праз и чесън. Долейте гореща вода, колкото да покрие и прибавете измитата леща. Оставете да се готви, докато лещата омекне и течността се поизпари.
Накрая овкусете с чубрица и подправки на вкус. Сипете щедро чубрица, защото лещата носи на нейния аромат.
Отделно загрейте мазнина в тиган и оформяйки малки кюфтенца от сместа, пускайте ги да се изпържат до готовност.
Изпържените кюфтенца сипете при лещата или слагайте по няколко кюфтенца в тенджера и залейте с черпак леща.