Начин на приготвяне
Разбийте мекото масло със захарта и добавете при непрекъснато разбиване яйцето, пресятото брашното, бакпулвера и ванилията. Сипете полученото тесто се разстила във форма, застлана с хартия за печене. Разстилайте с влажни ръце, като направите и лек борд отстрани.
Отгоре подредете нарязаните плодове. Отделно разбийте или пасирайте изварата и сметаната, докато се получи гладък крем. Отделно разбийте и яйцата със захарта и на части добавете и разбъркайте с изварата, сметаната и лимоновия сок.
Излейте сместа върху плодовете и сложете сладкиша да се пече в загряна на 175 градуса за 30-40 минути.
Трябва да добие приятен загар отгоре, а в средата да остане като леко желиран. След като плодовият сладкиш със заливка изстине, той се стяга.