Начин на приготвяне
Измийте добре агнешкото, подсушете го и го нарежете на парчета.
Хубаво го овкусете със сол и черен пипер и го оставете за 1 час в хладилника.
Пасирайте почистената глава чесън и намажете месото с чесновото пюре.
Нанижете агнешкото на дървени шишчета, като редувате месо с парче лук.
Изстискайте хубаво сока на лимоните и го разбъркайте със зехтина. Полейте равномерно наредените шишове с тази марината.
Поръсете с риган и включете скарата да се загрява. След като се загрее, изпечете сувлакито по критски от всички страни.
От време на време мажете сувлакито с помощта на четка с маринатата от лимонов сок и зехтин.
Между месото може да наредите и други парчета зеленчуци по желание. Поднесете сувлакито по критски с малко скълцан магданоз и гарнитура по желание.