Сувлаки по критски

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k324k
Сувлаки по критски1 / 2
23/07/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг от бут
  • лимони - 2 броя
  • лук - 2 глави
  • чесън - 1 глава
  • зехтин - 100 мл
  • риган - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре агнешкото, подсушете го и го нарежете на парчета.

Хубаво го овкусете със сол и черен пипер и го оставете за 1 час в хладилника.

Пасирайте почистената глава чесън и намажете месото с чесновото пюре.

Нанижете агнешкото на дървени шишчета, като редувате месо с парче лук.

Изстискайте хубаво сока на лимоните и го разбъркайте със зехтина. Полейте равномерно наредените шишове с тази марината.

Поръсете с риган и включете скарата да се загрява. След като се загрее, изпечете сувлакито по критски от всички страни.

От време на време мажете сувлакито с помощта на четка с маринатата от лимонов сок и зехтин.

Между месото може да наредите и други парчета зеленчуци по желание. Поднесете сувлакито по критски с малко скълцан магданоз и гарнитура по желание.

Рейтинг

4
52
42
30
21
10
Дай твоята оценка: