Бисквитено парфе

EfrosiaEfrosia
Джедай
5071k112k
Бисквитено парфе
12/07/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6-8 бр.
"Заключете хладилника, че докато се обърнете и трохичка няма да е останала от тези вкусни парфета"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 500 - 600 г
  • бисквити - 10 броя обикновени
  • ванилия - 2 прахчета
  • сладко - 1 малко бурканче по избор (с цели плодове)
  • желатин - 2 бр.
  • захар - 6 - 8 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете бисквитите в блендер или кухненски робот, докато станат на трохи. Смесете ги и ги разбъркайте с киселото мляко, захарта, ванилията и ситно нарязаните плодове от сладкото.

Разтворете предварително желатина в около 100-150 мл вода, разтопете го леко на водна баня и го излейте към крема на тънка струйка. Бъркайте енергично до получаване на гладка смес.

Сипете сместа в една голяма форма или в повечко малки. Сложете в хладилник, за да се стегне. След няколко часа бисквитеното парфе е готово за консумация.

Рейтинг

4.3
55
42
32
20
10
Дай твоята оценка: