Начин на приготвяне
Разтворете лист бутертесто и леко го разточете, за да се изтъни. Поръсете обилно със смлени орехи и захар и микса от подправките. Завийте листа на много стегнато руло по дължина. Нарежете рулото на малки шайби. Подреждайте ги в тава с хартия за печене на разстояние едно от друго.
Сложете охлювчетата да се изпекат в загряна на 180 градуса фурна до готовност и ги оставете да изстинат.
За сиропа сложете водата и захарта да поврат за около 5-6 минути. След като снемете от котлона, разбъркайте с лимоновия сок и настъргана кора. Оставете захарния сироп да изстине напълно.
Изстиналите охлювчета подредете в подходящ съд и ги залейте със студения сироп. След като престоят около 1 нощ, са готови за консумация.