Бутер охлювчета

А. БорисоваА. БорисоваНовак
15/07/2012
"Лесно ще приготвите поне дузина от тези сладки охлювчета с помощта на готово бутер тесто "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 073
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • бутертесто - 400 - 500 г
  • орехи - смлени
  • захар
  • подправки - по малко канела, карамфил, джинджифил, кориандър, черен пипер, кардамон, индийско орехче
  • за сиропа
  • захар - 1 и 1/2ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
  • лимони - 1 ч.л. лимонов сок + настъргана кора от 1/2 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете лист бутертесто и леко го разточете, за да се изтъни. Поръсете обилно със смлени орехи и захар и микса от подправките. Завийте листа на много стегнато руло по дължина. Нарежете рулото на малки шайби. Подреждайте ги в тава с хартия за печене на разстояние едно от друго.

Сложете охлювчетата да се изпекат в загряна на 180 градуса фурна до готовност и ги оставете да изстинат.

За сиропа сложете водата и захарта да поврат за около 5-6 минути. След като снемете от котлона, разбъркайте с лимоновия сок и настъргана кора. Оставете захарния сироп да изстине напълно.

Изстиналите охлювчета подредете в подходящ съд и ги залейте със студения сироп. След като престоят около 1 нощ, са готови за консумация.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар