Спаначена запеканка

Дебелата БертаДебелата Берта
Джедай
329
297
50
810
09/07/2018
"Дебелата Берта знае как да превърне една-две връзки спанак в изискано ястие и не пропуска да го сподели с нас "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо117 493
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата13
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг3.8 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре измийте и почистете спанака от дръжките. Подсушете го и го накъсайте или нарежете.

Загрейте зехтина и запържете за кратко нарязания на тънки филийки чесън. Щом леко се запържи, добавете спанака и бъркайте. След 5 минути задушаване, снемете от котлона.

Отделно разбийте яйцата и ги разбъркайте с изварата. Прибавете спанака и овкусете със сол и черен пипер.

Поличената смес сипете в подмазнена неголяма тавичка. Пъхнете да се пече в предварително загряна фурна за около 20-тина минути.

След това отгоре разпределете настъргания кашкавал и върнете запеканката във фурната да се запече до лек загар.

Керамична касерола с дръжки 16см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Керамична касерола с дръжки 16см
5.00 лв.
4.40 лв.
Виж ››

Красива, качествена и удобна, керамичната касерола ще ви помогне да се насладите на традиционните ястия, които обичате. Подходяща е за готвене на по-малко количество храна. Касеролата може да се ползва както за печене, така и за съхранение на гозбата в хладилник.

Рейтинг

5 3
4 5
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Rosi Dimitrova
Rosi Dimitrova
20.11.2016 22:08
Много интересна рецепта!
2
0