Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Агнешки котлети с вино и розмарин

Агнешки котлети с вино и розмарин

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k11
Агнешки котлети с вино и розмарин2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
10-12
"Романтика в чиния"

Необходими продукти

  • агнешко месо - 10 - 12 котлета
  • лук - 1 голяма глава кромид
  • олио
  • соев сос - на око
  • червен пипер
  • черен пипер
  • бял пипер
  • розмарин - 2 стръка пресен или сушен
  • сол
  • червено вино - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От предната вечер добре натрийте агнешките котлети със сол, черен-, червен- и бял пипер. Подредете ги в малка тавичка, поръсете с остъргана и стрита клонка розмарин.

Покрийте ги с лука на филийки и залейте със соев сос на око и малко олио. Притиснете леко с пръсти. Покрийте тавата и сложете котлетите да се овкусяват за през нощта.

След това подредете котлетите и всичко в тавичката в нова по-голяма подмазнена тава. Сложете стръка розмарин и налейте виното. Покрийте тавата с фолио.

Сложете агнешките котлети с розмарин и вино да се пекат в загряна фурна на 200 градуса за около 1 час и 10 минути. Махнете фолиото и запечете до готовност.

Рейтинг

4.7
54
42
30
20
10
Дай твоята оценка: