Зеленчуково гювече

EfrosiaEfrosia
Джедай
468
783
10
1k
04/07/2012
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 869
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества
Гювечета

Начин на приготвяне

Обелте патладжана и го нарежете на кубчета. Посолете и оставете да се отцеди от горчивината. След това го изплакнете и го разпределете в 2-3 гювечета.

Добавете почистените и нарязани картофи, чушки и тиквичка. Във всяко гювече се слага нарязан домат, сол, черен пипер, червен пипер и чубрица на вкус.

Добре се объркват гювечетата и с малко натрошено сирене, слагат се капаците и се пъхат да се пекат за около 30-40 минути.

Накрая капаците се махат, чуква се по едно яйце и се запичат до готовност.

Традиционно българско гювече с капак
Приготвяй си тази рецепта в:
Традиционно българско гювече с капак
4.49 лв.
Виж ››

Търкулнало се гювечето и си намерило похлупака или защо във всеки дом трябва да има по едно такова глинено гювече с капак.

Рейтинг

5 3
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар