Печени зеленчуци на фурна

Олег ИвановОлег ИвановНовак
03/07/2012
"Усещате ли аромата на печени зеленчуци на фурна? Понякога си мислим, че така ухае в Рая на чревоугодниците "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо92 858
  • Преглеждания за месеца396
  • Преглеждания за седмицата67
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително патладжаните се посоляват и се отцеждат от горчивия сок, като се изплакват след това.

Всички зеленчуци се измиват и се нарязват на по-едри парчета, като картофите се обелват предварително, а лукът се реже на полумесеци.

Всичко се слага в тавичка и се поръсва обилно с подправки и натрошения зеленчуков бульон. В тавата се долива около 1 ч.ч. гореща вода и се полива обилно със зехтин.

Разклаща се и се покрива с фолио. Слага се в предварително загряна фурна и се пече около 30 минути.

След това се маха фолиото и зеленчуците на фурна се доизпичат до лек загар. Готовите зеленчуци се разбъркват със скълцан копър.

Рейтинг

5 5
4 3
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
10.09.2018 15:47
Всички рецепти ли трябва да са обилно заляти със зехтин, олио и тн мазнина?? Ама че досада, човек не може една свястна рецепта да намери без да е мега мазната пффф !!!
0
0
веси
веси
26.10.2015 20:59
От зеленчуковото кубче няма нужда.Само разваля вкуса на зеленчуците.А те са си достатъчно кусни и без него.
22
0
Stever Spassov
Stever Spassov
05.08.2013 23:00
Съберете готовите зеленчуци и ги поставете в рола,добавете малко краве сирене и песто и завийте!
6
0