Катми с мляко

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Катми с мляко2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • брашно - 500 г
  • масло - 100 г
  • вода - 1.5 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • мая за хляб - 15 г
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • жълтъци - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Претрийте маята със захарта и я разтворете във водата. Прибавете брашното и солта, забъркайте тесто, което е с консистенция на боза. Оставете го на топло да втаса.

След това с черпак сипвайте от сместа равномерен пласт върху сгорещен сач, който постоянно мажете с разтопено масло и разбития жълтък. Изпечете катмите и от двете страни до порозовяване.

Наредете готовите катми в дълбока намаслена тава, като всяка една ръсите с леко подсолена вода и я намазвате с масло.

Оставете катмите да изстинат и ги залейте с горещото мляко. След като набъбнат добре ги нарежете и поднесете.

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: