ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена Супа»Гъбена супа с картофи

Гъбена супа с картофи

EfrosiaEfrosia
Джедай
5061k112k
Гъбена супа с картофи
25/06/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6-7
"Гъбите и картофите са перфектната кулинарна двойка, затова смело можем да наречем тази гъбена супа с картофи дете на любовта"

Необходими Продукти

  • гъби - 400 - 500 г печурки
  • моркови - 2 броя
  • праз - 1/2 стрък
  • целина - 1 - 2 резана ог глава
  • ориз - 1 к.ч.
  • картофи - 2 броя, неголеми
  • чушки - 1 зелена и 1 червена
  • магданоз - 1/2 връзка
  • куркума - 1/2 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистете всички зеленчуци и ги нарежете, като картофите разрежете само на няколко пъти, на много едри парчета.

Загрейте мазнина в тенджера и сложете да се запържат празът, целината, чушките и гъбите. Щом поомекнат, добавете ориза и бъркайте, докато и той се запържи. Долейте около 2, 5 л гореща вода.

Добавете нарязаните няколко резена картофи и оставете супата да къкри до готовност на картофите. Овкусете със сол, черен пипер и куркума и извадете картофите.

Намачкайте ги на пюре и ги върнете в супата, за да й придадете плътност. Накрая снемете от котлона и разбъркайте със скълцан магданоз.

Рейтинг

4.2
52
42
31
20
10
Дай твоята оценка: