Начин на приготвяне
Разбийте захарта с размекнатото масло, ваниловата есенция, яйцето, лимоновия сок и кора. Постепенно и при непрекъснато бъркане добавете пресятото брашно с бакпулвера. Замесете гладко тесто и го оставете да почине около час. Междувременно пригответе плънката.
Сложете лимоновия сок на огъня заедно със захарта и лимоновата кора. Щом сместа поври на тих огън около 5 минути, добавете маслото и го оставете да се разтопи. Свалете от огъня и оставете плънката да се охлади. Добавете разбитото яйце и бъркайте до гладка и хомогенна смес.
Сложете отново на тих огън и бъркайте около 10 минути. Оставете да се поохлади. С чаена лъжичка взимайте от тестото и оформяйте топчета. Редете ги в тава с намаслена хартия за печене.
С пръст направете в средата на топчетата вдлъбнатини и ги напълнете с плънката. Печете сладките в предварително загрята умерена фурна. Леко охладените сладки се поръсват с пудра захар. Съхранявайте в плътно затворена кутия.