Начин на приготвяне
Залейте филетата с лимонов сок и ги поръсете равномерно със сол, черен пипер и малко смлян карамфил.
Оставете в хладилник да престоят под капак за 15 минути и през това време пригответе лимоновия сос.
За него сложете прясното мляко да се загрее заедно с настърганата лимонова кора.
Добавете натрошения бульон, лимоновия сок и разбития жълтък, като бъркате енергично на слаб котлона или за по-лесно разбивате с миксер.
Бъркайте, докато леко се сгъсти и накрая разбъркате с царевичното нишесте. Овкусете със сол и черен пипер на вкус и разбъркайте със скълцан копър.
Сложете сьомгата да се изпече за кратко в сгорещен тиган с незалепващо покритие от двете страни, като сложите първо страната с кожата.
Поднесете по едно парче сьомга в чиния, полято с лимоновия сос.
Коментари