Ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Хляб със суроватка

Хляб със суроватка

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k32
Хляб със суроватка1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
1 бр.

Необходими продукти

  • яйца - 1 брой
  • суроватка - 300 мл
  • сол - 1/2 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • зехтин - 1 ч.л.
  • оцет - 1/2 ч.л.
  • мая - 1/2 кубче
  • брашно - около 500 - 600 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в суроватката и бъркайте с щипка захар, докато се разтвори.

Пресейте брашното и добавете маята, яйцето, солта, останалата захар, оцета, зехтина.

Замесете постепенно меко и гладко тестото. Оформете го на топка, набрашнете леко и го прехвърлете в подмазнена купа.

Покрийте с кърпа и оставете да втаса около 1 час или до удвояване на обема.

След това оформете хляба в подходяща намазнена леко тава и сложете да се пече в умерено загряна на 180-190 градуса до готовност.

Рейтинг

4.3
53
42
31
20
10
Дай твоята оценка: