Ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Врачански просеник

Врачански просеник

Врачански просеник
Снимка: Monika Ivanova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Врачанският просеник може да се хапва както за сутрешна, така и за следобедна закуска"

Необходими продукти

  • брашно - царевично, колкото поеме
  • сирене - 1 ч.ч. натрошено
  • яйца - 2 бр.
  • мая - колкото малко орехче
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете и разбъркайте до получаване на гъста каша брашното, сиренето, яйцата, олиото, водата и разтворената в хладка вода мая.

Сипете просеника в намазнена тава и печете в умерена фурна.

Поднесете за закуска или следобедна закуска.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: